A është e rrezikshme kafeina për gratë shtatzëna?

Një nga dilemat që kanë gratë shtatzëna është nëse mund të konsumojnë gjëra që kanë përmbajtje kafeine.

Në fakt, disa studime në kafshë kanë treguar se kafeina shkaktoi probleme të lindjes ose lindje të parakohshme. Por të dhënat te njerëzit nuk janë një tregues i konkluzioneve të sigurta.

Studiuesit kanë zbuluar se ekziston një lloj lidhje mes niveleve të larta të kafeinës dhe problemeve të mbetjes shtatzënë. Nga të dhënat klinike deri më tani, ka pasur një rritje të aborteve spontane tek gratë që konsumojnë rreth 5 filxhanë kafe në ditë. Gjithashtu, kafeina lidhet me peshën e ulët të foshnjës në lindje.

Shumica e gjinekologëve janë të bindur se kafeina është një substancë e dëmshme për gratë shtatzëna. Sidoqoftë, ata bien dakord që, nëse konsumohen me moderim, për shembull një filxhan kafe në ditë, nuk shkakton probleme

(Visited 12 times, 1 visits today)