A është kryeministri i Australisë arbëresh? Ja provat që sjell gazetari i CNN

Anthony Albanese është kryeministri i ri i Australisë, dhe ajo që bëri më shumë bujë se sa zgjedhja e tij ishte mbiemri.

Mbiemri i tij në italisht rezulton të jetë “shqiptar” dhe britanikja The Guardian shkruan se ky term në Italinë jugore përdoret për të përshkruar një të ardhur nga Shqipëria. Për origjinën e Kryeministrit të ri të Australisë, Anthony Albanese, ka folur edhe gazetari i CNN-it, Andrew Kaczynski.

Në një postim në Twitter, Kaczynski ka shkruar se Albanese është shqiptar i Italisë, duke shtuar se edhe ai është arbëresh.

“Ai është shqiptar i Italisë. Mbiemri i tij është Albanese. Është arbëresh, siç jam unë”, ka shkruar Kaczynski.

He is an Albanian of Italy. His last name is Albanese. He is an Arbereshe like me

(Visited 63 times, 1 visits today)