Azem Vllasi: ”Jovanka e Titos gëzohej kur shqiptarëve ju jepnin të drejtat që ju takonin!”

“Në vitet 1970 u tha se punonte kundër Josip Broz, për dëshirë të pushtetit, për planifikimin e fundit të shtetit, u tha se ishte mizevire e sovjetikëve. Ajo nuk i pranonoi asnjëherë këto biseda. Tre vitet e fundit të jetës së Titos ishin ndarë, megjithëse nuk ishin divorcuar zyrtarisht. Kush ishte Jovanka Budisavljevic Broz, gruaja e fundit e Josip Broz? Cili është roli i tij politik në vitet e fuqisë më të madhe të Titos?

Pse ajo ndërroi jetë e harruar nga shteti, shokët e partisë dhe familja e Titos? A u sh qetësua Jovanka Broz, kujt dhe pse? Pse elita civile e Serbisë, edhe pas përmbysjes së Sllobodan Millosheviçit, qëndroi e heshtur për shkeljen e të drejtave të saj civile?”

(Visited 92 times, 1 visits today)