Ide e madhe biznesi: Ato janë të lehta dhe të lira për tu mbjellë por sjellin një fitim prej mbi 2,000 euro

Punon nga pranvera në vjeshtën e vonë në varësi të bimës në fjalë. Rritja e barërave mjekësore, pikante dhe aromatike edhe në zona të vogla mund të jetë një burim i mirë i të ardhurave. Për ata që kanë ngastra më të mëdha, ajo tashmë ka potencial për biznes të mirë.

Prodhuesit e këtyre barërave thonë se investimet nuk janë të mëdha, dhe të ardhurat janë më shumë se solide. Për shembull, nëse mbillni marigold në 10 hektarë, mund të fitoni rreth 1.000 euro, dhe dy herë më shumë marshmallow – 2.000 euro, ndërsa investimi fillestar për të filluar prodhimin është minimal.

Për të njëjtën zonë, nëse doni të rriteni marigold do t’ju duhen 300 gram fara – një kilogram kushton rreth 35 euro.

Në Serbinë fqinje, një numër i madh i familjeve rurale janë të përfshira në këto biznese, duke fituar deri në 10.000 euro në vit. Bimë të tjera që nuk kërkojnë investime të mëdha për tu mbjellë janë borziloku dhe karçofi./transmeton Shkupi1/

(Visited 145 times, 1 visits today)