Ja çfarë ndodh me trupin tuaj nëse hani 2 banane në ditë për një muaj rresht, do habiteni

Bananet janë një frut i pasur me lëndë ushqyese, vitamina, fibra, minerale dhe sheqerna natyrale. Janë të shijshme dhe konsumi i të paktën dy bananeve më ditë për një muaj rresht, mund të sjellë përfitime të shumta dhe të mira të mëdha në organizëm.

Ja cilat janë disa prej tyre:

Bananet janë një frut i pasur me lëndë ushqyese, vitamina, fibra, minerale dhe sheqerna natyrale.

Janë të shijshme dhe konsumi i të paktën dy bananeve më ditë për një muaj rresht, mund të sjellë përfitime të shumta dhe të mira të mëdha në organizëm.

Ja cilat janë disa prej tyre:

Lufton dhe redukton stresin – Vitamina B, e cila gjendet me shumicë tek bananet, ka një fuqi të konsiderueshme për të luftuar stresin.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër. Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Bananet janë një frut i pasur me lëndë ushqyese, vitamina, fibra, minerale dhe sheqerna natyrale.

Janë të shijshme dhe konsumi i të paktën dy bananeve më ditë për një muaj rresht, mund të sjellë përfitime të shumta dhe të mira të mëdha në organizëm.

Ja cilat janë disa prej tyre:

Lufton dhe redukton stresin – Vitamina B, e cila gjendet me shumicë tek bananet, ka një fuqi të konsiderueshme për të luftuar stresin.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër. Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër. Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër. Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Ndihmojnë stomakun, përmirësojnë tretjen – Studimet e kryera me fëmijët e sëmurë në Bangladesh treguan se bananet mund të ndihmojnë në zvogëlimin e kapsllëkut dhe diarresë. Përmbajtja e lartë e fibrave të bananes ndihmon në përmirësimin e lëvizjeve të zorrëve. Bananet mund të ndihmojnë në rikthimin e niveleve të elektroliteve, sidomos të kaliumit.

Të pasura me energji – Atletët shpesh hanë banane për të ndihmuar në rritjen e nivelit të energjisë. Banania përmban tre sheqerana natyrore: sakarozë, fruktozë dhe glukozë, përveç fibrave. Një banane jep një rritje të menjëhershme, të qëndrueshme dhe të rëndësishme të energjisë. Hulumtimet kanë treguar se 2 banane sigurojnë energji të mjaftueshme për stërvitje të fuqishme për 90 minuta.

Bananet janë një frut i pasur me lëndë ushqyese, vitamina, fibra, minerale dhe sheqerna natyrale.

Janë të shijshme dhe konsumi i të paktën dy bananeve më ditë për një muaj rresht, mund të sjellë përfitime të shumta dhe të mira të mëdha në organizëm.

Ja cilat janë disa prej tyre:

Lufton dhe redukton stresin – Vitamina B, e cila gjendet me shumicë tek bananet, ka një fuqi të konsiderueshme për të luftuar stresin.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër. Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër. Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Mbron zemrën – Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e presionit të lartë të gjakut dhe t’ju mbrojnë nga goditja në tru e sulmi në zemër. Bananet përmbajnë natriumi dhe janë shumë të pasura me kalium, i cili mbron zemrën. Bananet gjithashtu ndihmojnë në zvogëlimin e presionit të gjakut.

Ndihmojnë stomakun, përmirësojnë tretjen – Studimet e kryera me fëmijët e sëmurë në Bangladesh treguan se bananet mund të ndihmojnë në zvogëlimin e kapsllëkut dhe diarresë. Përmbajtja e lartë e fibrave të bananes ndihmon në përmirësimin e lëvizjeve të zorrëve. Bananet mund të ndihmojnë në rikthimin e niveleve të elektroliteve, sidomos të kaliumit.

Të pasura me energji – Atletët shpesh hanë banane për të ndihmuar në rritjen e nivelit të energjisë. Banania përmban tre sheqerana natyrore: sakarozë, fruktozë dhe glukozë, përveç fibrave. Një banane jep një rritje të menjëhershme, të qëndrueshme dhe të rëndësishme të energjisë. Hulumtimet kanë treguar se 2 banane sigurojnë energji të mjaftueshme për stërvitje të fuqishme për 90 minuta.

Për mirëfunksionimin e trurit – Truri ka nevojë për glukozë dhe kalium si lëndë djegëse që të funksionojë. Bananet e freskëta janë të pasura me kalium dhe glukozë. Përveç kësaj, një banane mesatare përmban 37 mg magnez, një mineral që ndihmon në mbajtjen e trurit të përshtatshëm dhe të funksionimit.

Luftojnë depresionin – Bananet përmbajnë hormonin e lumturisë. Studimet kanë treguar se bananet mund t’ju ndihmojnë të kapërceni sindromën depresive. Ato përmbajnë nivele të larta të triptofanit të aminoacideve, një substancë që konvertohet në serotonin në trup.

(Visited 473 times, 1 visits today)