Ja cili eshte qellimi i Speciales kundrejt UÇK-së, e zbuloi avokati i Kadri Veselit – I gjithe vendi te tronditur nga kjo gje

I gjithe vendi te tronditur nga kjo gje.Emmerson: S’ka ndryshe, kjo Pro kuro,ri po orvatet ta nxjerr UÇK-nē si ‘ndēr marrje krh,iminaI,e’,Replika tē ashpra janē shkēmbyer mes avokatit mbrojtēs tē Kadri Veselit dhe gjh,yqtar it tē Speciales. Emmerson ka pērmendur Dick Martyn dhe thotē se ‘Pro kuror,ia po orvatet qē ta nxjerr UÇK-nē si organizatē krh,iminaI,e”.

Transkripti nga pjesa e shkēmbimit tē bisedave mes tyre:

Emmerson: Dokumentet bazē tē kētij Tribunali e bējnē tē qartē se ēshtē themeluar pēr tē gjh,yku ar a kuz,at e pērshkruara anē e mbanē tē raportit tē pērgatitur – raportit tē politikanit Dick Marty, i cili lēshoi njē raport qē pēr,fshinte ak uza,t mē absurd, mē tē paimagjinueshme sipas tē cilave ēshtē an,gazhuar UCK
Gjykatēsi: Emmerson, ju lutem mos vazhdoni nuk ka lidhje…

Emmerson: Mē lejoni aty do tē dal, ēshtē njē rrugē me dy pista, shumica e gjh,ykatēs ve nē vendin tuaj, do ta kishin humbur durimin me Pro kuror,inē, e jo me mbrojtjejn. Institucioni u themelua pēr tē shqyrtuar a ku,zat qē ishin tē rreme, e denim qē ishin nga dēshmitarēt nga shērbimi sec ret serb.
Gjykatēsi: Zoti Emmerson nuk ka fare lidhje me kētē qē po themi..

Emmerson: Kjo ēshtē baza me tē cilēn u themelua Tribunali. Pro kuror,ia nuk ka gjetur asnjē provē tē mbēshtes a ku,zat e saj. Themelet e ngritjes sē krh,iminaI,it, janē mbēshtetur nē njē gēnjeshtēr.
Gjykatēsi: Nuk ju lejojnē nē asnjē gjykatē tē flisni kēshtu.
Emmerson:…Ēshtē e qartē kur lexon materialet ēshtē se ndēr,marrja krh,iminaI,e qē ata pretendojnē ēshtē UCK, ekzistenca e atij grupi, pse ka rēndēsi?

(Visited 108 times, 1 visits today)