Ja pse secila shtëpi duhet të ketë nga një “Aloe vera”

Lulja “Aloe vera” në Egjipt njihet si bima e jetëgjatëisisë. Sigurisht që edhe ju vetë e keni kultivuar një Aloe vera në shtëpinë tuaj për disa emergjenca të vogla si për këpucë, për ndonjë prerje apo për zjarr. Por nuk e keni ditur se ka edhe shumë përfitime të tjera për trupindhe shëndetin tuaj, shkruan collective-evolution, transmeton Gazeta Express.

Aloe vera përmban mbi 200 minerale si: vitmina, enzima, amioacide dhe minerale të tjera që përmbajnë lëndë ushqyese, transmeton Gazeta Express.

Kjo bimë ndikon që organizmi juaj të jetë më imun ndaj viruseve të ndryshme.

Por si ti konsumojmë të mirat e “Aloe vera”?

Aloe, mund të mirret direkt nga plantacionet ose atë mund ta gjeni edhe në formë lëngu, të cilin mund ta gjeni nëpër barnatore. Por nuk përjashtohet mundësia për të shtrydhur vetë këtë bimë. Këtë lëng ju mund ta përzieni me ndonjë lëng tjetër të pemëve ose thjeshtë ta pini pa e përzier. Paraprakisht sigurohuni se keni blerë lëng 100% Aloe vera, ky lëng ka një shije të hidhur por efektet e mira të tij janë shumë të mëdha./Gazeta Express/