Keni derdhur kafe?…Ja si ti hiqni njollat nga tapeti dhe divani

Përpara se të filloni të qani pas derdhjes së një filxhani kafeje, mësoni njëherë e mirë se njolla e kafesë nuk është e përhershme, nëse dini si ta hiqni dhe veproni menjëherë.

Si të hiqni njollat e kafesë nga tapeti

Çfarë do t’ju duhet:

-Detergjent

-Uthull

-Ujë të ngrohtë

-Një leckë për heqjen e njollave

-Një furçë dhëmbësh

Nëse kafja juaj derdhet në tapetin tuaj me ngjyrë të çelët, mos u shqetësoni. Në vend të kësaj, veproni menjëherë. Ekzistojnë disa metoda për të hequr njollat në tapet, duke përfshirë, uthullën, detergjentin e enëve ose peroksid hidrogjeni. Por sigurohuni që të filloni pastrimin me leckë ose letër të thatë. Është e rëndësishme të mos e fërkoni vendin, pasi mund të përhapni pa dashje njollën.

Si të hiqni njollat e kafesë nga divani

Çfarë do t’ju duhet:

Letër e thatë ose leckë

Detergjent i lëngshëm i rrobave

Uthull

Filloni të pastroni njollën me letër të thatë ose leckë. Sigurohuni që të shmangni fërkimet sepse mund ta dëmtoni tapetin. Bëni një tretësirë, duke përzier detergjentin e rrobave, një lugë gjelle uthull dhe një filxhan ujë. Duke përdorur leckën fshijeni tretësirën e hedhur në parë mbi njollë. Përsëriteni procesin derisa njolla të hiqet plotësisht.