Kjo qe sapo tha presidenti i Frances z.Macron per dialogun mes Kosoves dhe serbise do ju le pa fjale

Macron inkurajon vazhdimin e dialogut Kosovë-Serbi.Presidenti i Francës Emmanuel Macron, në një letë,r urimi dërguar presidentes së Kosovës, Vjosa Osmanit mes tjerash ka përmendur edhe dialogun e Kosovës me Serbinë.Pr,esidenca e Kosovës njofton se Macron ka ka inkurajuar vazhdimin e dialogut drejt një ma,rrëveshje gjith,ëpërfshirëse, përfund,imtare dhe ligj,ërisht të detyrueshme.Presidenti francez gjithashtu ka shprehur gatishmërinë e shte,tit të tij për ta mbështetur më tej Kosovën.

“Franca qëndron përkrah shtetit tuaj për ta ndih,muar atë në përballimin e sfidave të saj, duke filluar me lu,ftën kundër pand,hemisë. Franca së shpejti do t`i dorëzoj Kosovës 15 mijë teste anti,gjenike për t`u përgjig,jur nevojave urgjente”, thuhet në telegramin e Presidentit Macron.

(Visited 238 times, 1 visits today)