“Media në Beograd dhe në Prishtinë, një qëllim, linçimin publik të kryeministrit Kurti”

Agim Vuniqi

“Beogradi dhe Prishtina ishin në aleancë të sinkronizuar mediale, të një sulmi agresiv kundër kryeministrit të Kosovës Albin Kurtit, me kërkesa eksplicite për rrënimin e demokracisë në Kosovë dhe thirrjes publike linçuese për rrëzimin e kryeministrit më të votuar në Kosovë. Ajo çka u dëgjua në Beograd nga Grenelli, dhe ajo që u dëgjua në studion e TV Dukagjini kishte të njëjtën përmbajtje, por jo e të njëjtit nivel akademik, i pari ishte një ish-politikan dhe diplomat i njohur amerikan, ndërsa i dyti i shquar si një afarist i vogël i izolimit të kulmeve, por edhe përfitues i privatizimit të egër pas lufte në Kosove, ku arkëtoi disa miliona dollarë.

Pra, në studion e TV Dukagjinit në Prishtinë zbarkoi ‘grenelli’ shqipfolës Florin Krasniqi, ndërsa në Beograd në bisedë me studentë u ftua qytetari tjetër amerikan Richard Grenell,

Grenelli tha në Beograd se KFOR-i duhet të tërhiqet nga Kosova dhe se Serbisë nuk duhet ti kërkohet njohja e Kosovës!

Kurse Florin Krasniqi tha se kam pritur nga Kurti që vizitën e parë jashtë vendit t’ia bëjë Beogradit. Ky ndër të tjera paturpësisht dhe në mënyrë të egër kërkoi publikisht rrëzimin e qeverisë demokratike të kryeministrit Kurti.

Po atje Grenellin e pyeten se a e ka paguar qeveria e Beogradit, ndërsa Florinin a thua kush e ka paguar?”

(Visited 46 times, 1 visits today)