Milaim Zeka zbulon një “sekret“ të pa thënë se çfare i kishte thënë CIA Xhavit Halitit

Milaim Zeka, ka folur për kohën e l uftës në Kosovë.

Zeka tregon se çka iu tha qeverisë amerikane nga Bujar Bukoshi, Veton Surroi e Xhavit Haliti.

“Njeriu i parë që ka hapur frontin deri në State Departament, që s’ka lënë sen të z ezë pa folur kundër njerëzve të UÇK’së, ka qenë Bujar Bukoshi”, thotë Zeka.

‘A i ka taku Bujar Bukoshit e Veton Surroit e do të tjerëve pasi u v.r.a Adem Jashari në Prekaz me diplomatë botërorë me fol për ngjyrimet politike të njerëzve të luf.tës, nuk u ka taku”, thotë ai.

“CIA amerikane edhe përfaqësuesit e shtetit amerikan një gjë i kanë thënë Xhavit Halitit; “Ne po e duam vetëm një garancion. A pranoni ju ndihma nga vendet arabe, a pranoni armë nga ven.det arabe, a do të veproni ju sikurse Bosnja?”, shpjegon Zeka.

“Xhaviti dhe të tjerët thonë kështu: “Ne vetëm nga Perëndimi dhe ne do t’i ndjekim udhëzimet vetëm nga ju”.”, tha Zeka.

“Këtë po ta ilustroj me një shembull”, vazhdoi Zeka. ‘Ka ardhur një anije me a rmët më moderne që u bllokua në detin Adriatik, sepse ka ardhur nga Irani”, tha ai..

(Visited 95 times, 1 visits today)