Nuk ju besohet !! Ky është numri marramendës i Shqiptarëve të Kosovës në Gjermani

Sipas stati stikave te fundit, te vitit 2021, ne Gjermani aktualisht jetojne 921.419 shtetas te vendeve nga shtetet e Ballkanit.
Numrin me te madh te ke.saj shifre pa dyshim se e per.bejne kosovaret, me 236,937 persona.

Ne vendin e dyte jane shtetasit serbe, me 226,048 persona, ku ketu hyjne edhe mergimtaret shqiptare nga Presheva dhe Medvegja.

Me pas radhiten qytetaret nga Bosnje e Hercegovina, me 209,295 persona.

Shtetasit nga Maqedonia Veri.ore zene vendin e katert me 118,580, nder kohe qe ata te Shqiperise jane 70.119 persona, sipas ketij regjistrimi,

Por, duhet thek.suar se numri i vertete i ketyre shteteve te lart permendura eshte shume me i larte ne Gjermani, sepse shumica e mergim.tareve kane marre nenshtetesine gjermane dhe po ashtu femi.jet e tyre te gjithe jane me nen shtetesi gjermane. Sipas raportimeve thuhet se jane mbi 500 mije shqip.tare qe jetojne ne kete vend.

(Visited 133 times, 1 visits today)