Për herë të parë në histori, helikopteri i kontrolluar nga Toka pritet të fluturojë në Mars

Një testim i motoçikletës nga Nasa të hënën do të zbulojë nëse helikopteri i vogël i titulluar ‘Ingenuity’, do të jetë i pari që do të fluturojë në një planet tjetër, shkruan BBC.

– Advertisements –

Pikërisht ky helikopter ka udhëtuar edhe më herët në muajin shkurt me destinacion në planetin Mars brenda roverit të Nasa’s ‘Perseverance’, dhe peshon rreth 1.8 kg. Por, tani do të nevojiten disa orë për rezultatin final nëse ky projekt ka funksionuar.

Sipas reporterit të shkencës në BBC, Laura Foster dhe inxhinieres së sistemeve Nasa, Farah Alibay, fluturimi në Planetin e Kuq nuk është i thjeshtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *