Urime Kosovë! Lajmi Nga BE E Konfirmon: Edhe Pak Duhet Për Iiberalizimin E Vizave Për Kosovën

Ditë më parë, Kati Schneeberger, këshilltare lokale e Bashkimit Europian e ka nisur një peticion onlinë për liberalizimin e vizave për Kosovën. Schneeberger ka njoftuar sot se janë bërë 5 mijë nënshkrime në jëtë peticion. Ajo ka kërkuar që të mbërrihen 7 mijë e 500 nënshkrime.

“Faleminderit për 5000 nënshkrime. Le t’i arrijmë 7500”, ka shkruar ajo. Schneeberger ka kërkuar që të ndalet izolimi i Kosovës. Ajo beson se ka ardhur koha që liberalizimi të ndodhë dhe kosovarët të ndjehen të barabartë me qytetarët europianë.

“Mos e izoloni Kosovën. Tani është koha. Të drejta të barabarta për qytetarët e Kosovës si për qytetarët e BE-së. Të drejta të barabarta për të gjithë evropianët”, kashkruar ajo në llogarinë e saj në Twitter. Iniviativën e Schneeberger e ka mbështetur edhe ish-raportuesja për Kosovën në Parlamentin Europian, Ulrike Lunaçek.

(Visited 44 times, 1 visits today)