Zbulohet plani, ja si kishte tentuar Vuçiq të hynte në territorin e tyre pa i njoftuar kroatët

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq kishte planifikuar që sot të futej në Kroaci, por në planin e tij nuk e kishte përfshirë njoftimin që duhej t’ua jepte paraprakisht autoriteteve kroate. Kjo i kushtoi me prishje të gjithë planit.

Qeveria e Kroacisë ia ndaloi atij hyrjen, duke thënë se Vuçiq po planifikonte të krijonte kaos.

Vuçiq kishte planifikuar ta vizitonte sot Jasenovacin dhe Pakracin, por autoritetet kroate nuk e lejuan. Vuçiq, sipas burimeve të mediave kroate nga qeveria e Plenkoviqit, kishte kontaktuar me kryetarin e partisë serbe, SDSS, Milorad Pupovac të cilit i kishte treguar se po planifikonte një vizitë private në Jasenovac, në zonën përkujtimore ku ku vdiqën shumë serbë në Luftën e Dytë Botërore.

Ai e kishte ftuar Pupovacin që t’i bashkohej dhe kishte thënë se, nëse e konsideronte të nevojshme, do ta informonte qeverinë kroate për vizitën e tij, gjë që e bëri Pupovac dhe qeveria kroate, siç shkruan Jutarnji, u trondit nga mënyra se si presidenti serb kishte planifikuar të krijonte kaos në Kroaci.

(Visited 40 times, 1 visits today)