4 gjera qe duhet ti fshini absolutisht nga profili i facebook tuaj

Nëse Facebook do të ishte një komb, sigurisht që do të ishte më i madhi, duke pasur parasysh numrin e anëtarëve që popullojnë rrjetin e famshëm shoqëror. Sasia e të dhënave që qarkullon çdo ditë në Facebook është e paimagjinueshme. Nëse ky informacion përfundon në duar të gabuara, mund të dëmtojë vërtet ju.
Prandaj është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje asaj që është botuar në mediat sociale, për të mbrojtur si privatësinë tuaj ashtu edhe atë të të tjerëve.
Indy100 ka përpiluar një listë informacioni që duhet të hiqni nga llogaria juaj në Facebook.

1. Numri i telefonit dhe data e lindjes
Data e lindjes nuk është informacion i tillë privat, por së bashku me emrin tuaj mund të ofrojë të dhëna të ndjeshme. Për shembull, adresën dhe numrin e telefonit – ju gjithashtu duhet t’i hiqni këto nga Facebook. Përndryshe, disa stalkers mund t’ju thërrasin gjatë gjithë kohës.

2. “Miqtë tuaj”
Profesori i psikologjisë, Robin Dunbar, nga Universiteti i Oksfordit, gjeti se shumica e miqve të Facebook nuk janë aq të besueshëm. Pas vëzhgimit të 3375 përdoruesve të Facebook dhe miqve të tyre, ai zbuloi se vetëm 4.1 mund të konsiderohet si i tillë dhe vetëm 13.6 tregoi dhembshuri në kohë krizash.
Me fjalë të tjera, është më mirë të zgjidhni miq në Facebook për siguri më të mirë.

3. Fotot e fëmijëve

Fëmijët janë të bukur, por kur janë të rinj, ata nuk mund të vendosin nëse do të publikojnë fotot e tyre apo jo. Victoria Nash, nga Instituti i Internetit në Oksford, dëshiron që prindërit të bëjnë këtë pyetje të thjeshtë:
“Çfarë informacioni do të duan fëmijët e mi të gjejnë online sapo të rriten?”

4. Vendi ku fëmijët tuaj shkojnë në shkollë
Të gjitha informatat mbi fëmijët duhet të publikohen me kujdes, madje edhe vendin ku fëmija juaj shkon në shkollë. Ju kurrë nuk do të dëshironi që një pedofil të shqetësojë fëmijën tuaj.

Leave a Comment