Filmi shqiptar ‘Bini’ nominohet në kategorinë e veçantë në Oscars

Student Academy Awards ka publikuar listën e finalistëve të zgjedhur për këtë vit. Në mesin e tyre është edhe filmi i realizuar nga shqiptari Erblin Nushi, shkruan KultPlus.

Lajmi se ky film është në mesin e finalistëve e ka gëzuar shumë regjisorin Erblin Nushin.

“Kjo është për të gjitha ata që kanë humbur jetën gjatë luftës. Për të gjithë ata zëra të padëgjuar dhe për ata fëmijë jetët e të cilëve janë ndikuar nga veprimet e atyre të cilët na kanë dashur të vdekur. Kosovë kjo është për ty”, ka shënuar ai në postimin e tij në Facebook.

Filmi është në mesin e finalistëve së bashku me tetë filma të tjerë në kategorinë “Narrative”. Erblin Nushi me filmin e tij “Bini” prezantohet në kuadër të universitetit George Mason.

Filmi “Bini” ka pasur premierën kombëtare në kuadër të edicionit të fundit të PriFilmFest-it këtë vit.

Leave a Comment