Gruaja kosovare në moshën 50-vjeçe bëhet nënë, ëndrrën e realizon në Klikën Amerikane “Dr. Behar Kusari”

Dëshira për ta marrë epitetin më të madh në jetë, atë të nënës, nuk iu shua kurrë. Edhe pse në moshë të shtyrë Raze Lajqi, arriti që pas 30 viteve martesë, në moshën 50-vjecare të bëhet nënë duke u bërë kështu rasti i vetëm në Kosovë që një grua lindë në moshë kaq të shtyrë. Zonja Raze, trajtimet për të mbetur shtatzënë i kreu në Klinikën Amerikane “Dr. Behar Kusari”, në Prishtinë.
Ajo për Gazetën Express, nën lot ka rrëfyer për momentin kur u bë nënë dhe gëzimin që përjetoi. Ajo tha se në moshën 50 vjeçare nuk rreshti së besuari në mundësinë që një ditë do të bëhen prindër. E thotë se kjo ëndërr iu realizua në Klinikën Amerikane.

““Momentet më të vështira të një çifti janë, kur ekziston vështirësia për tu bërë prindër dhe kjo na shkaktonte gjithmonë një dhimbje, mirëpo asnjëherë nuk u dorëzuam duke shiquar të gjejmë zgjidhje.

Stafi i Klnikës Amerikane ‘Dr. Behar Kusari’
Në kohën kur kemi dëgjuar për Klinikën Amerikane “Dr. Behar Kusari” se trajtonte problemet e çifteve për ngelje shtatzënë, menjëherë jemi drejtuar duke gjetur ngrohtësinë dhe motivin nga stafi profesional në krye me Prof. Assoc. Dr. Çagcil Yetim, i cili pas konsultave dhe kontrolleve tona, gjeti kurën në të cilën me metodat më të sofistikuara dhe teknologjinë e fundit, mundësoi që edhe pse në moshën 50 vjeçare, të gëzohemi me një vajzë të cilën i kemi dhënë emrin JETA, sepse për ne, është vetë Jeta”, rrëfeu znj. Lajqi.

Ajo u bë nënë e një vajzë të cilën e emëroi Jeta.

E për gjendjen e zonjës dhe foshnjës së saj kanë folur edhe mjekët e Klinikës Amerikane ‘Dr. Behar Kusari”.

Sipas prof. dr. Sejdullah Hoxha dhe dr. Edibe Hoda – Borovci, të cilët kryen procesin e lindjes, theksuan se, edhe pse në moshën 50 vjeçare, gjatë procesit nuk kishte asnjë rrezik dhe gjithçka ka shkuar mirë dhe sipas protokollit, gjë për të cilën tashmë vajza Jeta është nën kujdesin e Neonatologut të klinikës dr. Faton Xhaka.

“Ardhja në jetë e Jetës, vërtet ishte një mrekulli për nënën Raze dhe babin Ramë, ngase ata kanë provuar të kenë fëmijë për 30 vite dhe kjo u mundësua falë teknikës, aparaturave dhe ekipit mjekësor të Klinikës Amerikane Dr. Behar Kusari”, theksoi për gazetën Prof. Assoc. Dr. Çagçil Yetim, njëherit udhëheqës i stafit mjekësor.

Prindërit e Jetës
Për të gjitha çiftet të cilat kanë probleme dhe nuk ngelen shtatzënë, sot me teknologjinë e fundit dhe me metodat shkencore, problemet e tilla trajtohen duke mundësuar shumë qifteve të përjetojnë ndjenjën e të bërit prindër, prandaj në Klinikën Amerikane “Dr. Behar Kusari” për të gjitha qifitet ofrohen konsulta falas nga Prof. Assoc. Dr. Çagçil Yetim.

Klinika Amerikane “Dr. Behar Kusari” gjendet në magjistralen Prishtinë – Ferizaj, km3 ose mund të kontaktoni në 044 126 188 / 038 606 116, apo duke vizituar faqen www.american-art.ne/GazetaExpress

Leave a Comment