Angela Merkel varrosë Serbinë! Serbët e quajnë Gjermaninë armike historike

Kancelari gjerman tha se nuk ka ndryshime në kufijtë në Ballkan, gjë që reduktoi mundësinë e demarkacionit me shqiptarët duke shuar shpresat në Serbi për ndarje të Kosovës.

Deklarata e kancelares gjermane Angela Merkel se nuk ka ndryshim të kufijve në Ballkan ka dëmtuar Serbinë dhe minimizuar mundësinë e demarkacionit me shqiptarët në Kosovë, thonë ekspertët serbë.

Diplomatë dhe analistët e politikës së jashtme theksojnë se kjo është dëshmi se BE-ja dëshiron të dobësojë dhe detyrojë Serbinë që ta njohë shtetin e Kosovës. Sipas tyre, Beogradi duhet të vazhdojë betejën e saj politike dhe diplomatike për Kosovën, por hapësira për manovrim tani është ngushtuar në mënyrë të konsiderueshme. Kjo, tani është një presion shtesë për pesë anëtarët e tjerë të BE që nuk e kanë njohur Kosovën për ta bërë këtë!

Ish-Ministri i Jashtëm Vladislav Jovanoviç thekson se për Gjermaninë, është e rëndësishme që Serbia të kufizohet në mënyrë territoriale dhe etnike.

“Gjermanët kurrë nuk kanë favorizuar forcimin e Serbisë. Do të na mbështesë kur të bashkohemi me BE, por pa Kosovën. Reduktuar dhe dobësuar nga bombardimet, sanksionet dhe presion të vazhdueshëm, Serbia pritet të bëhet një anëtar i vogël dhe plotësisht i padëmshëm i Bashkimit Evropian. Thjesht, ata duan të jemi të bindur, të pranojnë humbjen dhe të njohin Kosovën”, nënvizon Jovanoviç.

Ngjashëm, Zivadin Jovanoviç, një ish-ministër i jashtëm, thotë se politika gjermane është pothuajse gjithmonë në anën e armiqve serbë.

Merkel vazhdon të dobësojë Serbinë dhe të ndihmojë kundërshtarët e saj. Gjermanët luajtën një rol kyç në shpërbërjen e RSFJ-së dhe RFJ-së, dhe tani Serbia është në një nishan. Ne duhet ta mbrojmë Serbinë, jo vetëm Kosovën, apelon Jovanoviç.

Leave a Comment