Kjo është arsyeja e fortë pse Thaçi dëshiron më çdo kusht marrëveshje me Serbinë

Në rast të arritjes së një marrëveshje, Vuçiç, Thaçi dhe Mogerini do të nominohen për çmimin prestigjioz, thonë diplomatët.

Biografia e Presidentit të Kosovës Hashim Thaçi, i quajtur ““New State, Modern Statesman: Hashim Thaçi – A Biography”, “, promovuar këtë vit në kryeqytetet perëndimore, si në qarqet diplomatike ndërkombëtare interpretohet si një “hap i parë” drejt një nominim të mundshëm të Thaçit për çmimin Nobel të Paqes.

Në qoftë se “nyja e Kosovë” të jetë “zgjidhur” deri në pranverën e 2019, ashtu si kërkon Perëndim, “ka shanca të mëdha”, që Thaçi, Vuçiq dhe ndërmjetësuesja në negociatat Bruksel mes Beogradit dhe Prishtinës, Përfaqësuesesja e Lartë të BE-së për Politikë të Jashtme Federica Mogerini, do të nominohen për “Nobel”.

Leave a Comment