“S’kemi frikë nga shqiptarët”, partneri i Haradinajt paralajmëron luftë në veri të Kosovës

Këtë e thotë Goran Rakic, lideri i Listës Serbe, i cili është në koalicion me Ramush Haradinajn i cili në një intervistë për mediat serbe thotë se serbët kurrë nuk do të jenë pjesë e një shteti të rrejshëm në Kosovë. Sipas tij, njerëzit në provincën jugore serbe nuk kanë frikë as nga tanket e shqiptarëve, sepse e dinë se nuk ka kërmij në Beograd, por burrë shteti të mëdhenj.

Si e vlersoni qëndrimin e kancelares gjermane Angela Merkel se nuk ka ndryshim në kufijve në Ballkan do të thotë se Serbia nuk ka asgjë në Kosovë?

Rakiq: Nuk është ky qëndrim i ri. Ajo që Angela Merkel tha është vetëm një vazhdim i politikës së vjetër të Gjermanisë ndaj interesave të Serbisë në Kosovë. Megjithatë, fakti është se ky qëndrim është pjesërisht pasojë e lëvizjeve destruktive të pothuajse nga opozita aktuale. Unë do të thoja nga Vuk Jeremic, Dragan Djilas, Sasha Jankovic, Bosko Obradovic .

Shqiptarët, nga ana tjetër, pretendojnë se Kosova mbetet brenda kufijve aktualë dhe planifikojnë tashmë investime të mëdha në veri të Kosovës?

Rakiq: E kam thënë tashmë, por do të përsëris, do të mbrojmë me jetën tonë Mitrovicën e Veriut nga përpjekjet për të prishur strukturën etnike nga jugu i Kosovës, nën maskën e investimeve dhe të zënë hapësirat.

A keni frikë se pas qëndrimit të Gjermanisë, shqiptarët me të vërtetë do të përpiqen të detyrojnë dhunshëm në veri të Kosovës dhe a mund të shkaktojnë konflikte të reja?

Rakiq: Unë mund të shpresoj vetëm se kjo nuk do të ndodhë. Sepse nëse kjo ndodh, duhet ta dimë se ky nuk është vendimi i shqiptarëve, por i Perëndimit. Pra, do të tregojnë se paqja në këtë rajon nuk është në interes të tyre.

Leave a Comment