Turqit ne Dokumentar special per Skënderbeun. Si thuan ato të vërtetën ashtu siç ka qënë?

Turqit ne Dokumentar special per Skënderbeun. Si thuan ato të vërtetën ashtu siç ka qënë?
Gjergj Kastriot Skënderbeu ishte përfaqësuesi më i shquar i elitës drejtuese shqiptarë që udhëhoqi me vendosmëri frontin e luftës së shqiptarëve kundër pushtuesve osmanë. Ai realizoi të parin bashkim të shqiptarëve, Lidhjen Shqiptare të Lezhës, e cila hapi rrugën e krijimit të shtetit të pavarur shqiptar, themeluesi i të cilit u bë ai vetë.

Historia mbetet histori, pasi vetë Turqit nuk e mohojnë se sa e lavdishme ishte kryengritja dhe rezistenca e princave të Arbrit ndaj pushtuesve osmanë. Pikërisht këtë e kanë shprehur në një film dokumentar, produksion turk në të cilin është trajtuar kjo çeshtje historike.

Në njërin nga episodet e dokumentarit, një vëmendje e madhe i kushtohet përpjekjeve të vazhdueshme të ushtrive otomane për të pushtuar tokën e udhëhequr nga prijësi i atëhershëm i shqiptarëve, Gjergj Kastrioti Skëndërbeu.

Rezistenca e ushtrive shqiptare, siç thuhet në këtë episod, fut në paranoja edhe vetë udhëheqësin e Perandorisë Osmane, Sulltan Mehmetin e II-të.

Leave a Comment