Karikatura e kancelares Merkel, që shuan shpresat e Serbisë, për ndarjen e Kosovës

Disa javë pasi kanë nisur paralajmërimet për korrigjim të kufijve mes Kosovës e Serbisë është deklaruar edhe kancelarja gjermane, Angela Merkel, me ç’rast ka thënë prerazi se integriteti territorial i shteteve të Ballkanit është i pacenueshëm dhe se nuk do të ketë ndryshim të kufijve.

Ndërsa në këtë karikaturë të botuar në gazetën serbe “Novosti” shfaqet kancelarja Merkel me shenjën stop në cilën është vendosë shqiponja, duke ndaluar një serb (Vuçiqin) i cili po tenton në ndarjen e Kosovës.

Leave a Comment