Kur të shihni se cfarë bën kjo grua, e sigurt që do të nxitoni ta bëni edhe ju!

Shumë hulumtime te bera kohët e fundit kane treguar se bananet janë shumë të dobishme për shëndetin tonë të përgjithshëm dhe ato mund të përdoren për shumë qëllime të ndryshme. Ajo që ju duhet të dini është se lëkura e tyre mund të përdoret gjithashtu për shumë gjëra. Në këtë artikull do t’ju prezantoj përdorimet më të zakonshme të lëkurës së bananes.

Përdoreni atë për të hequr lythat
Kjo do të kërkojë fashë dhe një pjesë të lëkurës se bananes. Mbajeni atë gjatë natës te lidhur me fashe dhe përsërisni të njëjtën procedurë në netët e ardhshme. Lythat tuaja do të hiqen.

Përdoreni atë si detergjent për pastrim
Pastroni mobiljet tuaja, argjendin dhe këpucët të cilat janë bërë nga materiale të lëmuara. Lëkura e bananës do t’i bëjë ato si të reja.

Përdoreni atë për të hequr rrudhat dhe aknet
Lëkura e bananes është shumë efektive për këtë qëllim dhe do të duhen vetëm disa minuta nga koha juaj. Lyeni lëkurën me lëkuren e bananes dhe pritni gjysmë ore para se ta lani fytyrën me ujë.

Përdoreni atë për të zbardhur dhëmbët tuaj
Përdorni anën e brendshme të lëkures dhe fshijini dhëmbët. Përsëriteni këtë procedurë çdo ditë për disa javë dhe do të keni rezultate të shkëlqyera.

Zbut kafshimet e insekteve
E gjitha qe duhet te beni eshte të vendosni një pjesë të lëkurës së bananës mbi vendin e pickuar.

Largohuni nga simptomat e psoriasis
Lëkura e bananes e bën lëkurën tuaj të butë. Nëse jeni duke vuajtur nga psoriasis atëherë ju duhet të lyeni lëkurën tuaj me lëkure bananeje dhe lereni te veproje per 10 minuta.

Leave a Comment