Myslimania që refuzoi shtrëngimin e dorës në intervistën për punë, fiton rastin

Një grua suedeze myslimane ka marrë kompensim nga gjykata pasi që intervista e saj e punës është refuzuar kur ajo nuk pranoi një shtrëngim duarsh.
24-vjeçarja Farah Alhajeh aplikoi për një punë si përkthyese dhe refuzoi të shtrëngonte dorën e një intervistuesi mashkull për arsye fetare. Ajo vendosi dorën e saj mbi zemrën e saj dhe i dha një përshëndetje nga larg. Gjykata suedeze e punës vendosi se kompania e kishte diskriminuar atë dhe e urdhëroi atë të paguante 3,420 euro në kompensim, transmeton rtv21.tv.

Disa myslimanë shmangin kontaktin fizik me anëtarë të gjinisë së kundërt, përveç atyre në familjen e tyre të afërt. Megjithatë, shtrëngimet e dorës janë tradicionale në Evropë. Përveç kësaj, legjislacioni anti-diskriminues mund të ndalojë kompanitë dhe organet publike të trajtojnë njerëzit ndryshe për shkak të gjinisë së tyre.

Leave a Comment