Sava Janjiq: Serbët e shkaktuan luftën në Kosovë, dhe ata janë fajtorë

Abati i manastirit Visoki Deçani, Ati Sava Janjiq në vitin 1999 për javoren Vreme kishte thënë se ishtin serbët ata fajtor për luftën kundër shqiptarëve në Kosovë për shkak të përdorimit të tepruar të forcës.

Mediat e Vuçiqit kanë filluar një fushatë linçuese kundë At Sava Janjiq duke i nxjerrë deklaratat e tij nga arkivit mediatik.

Abbot Sava Janjiq, sot është kundër idesë së demarkacionit me shqiptarët në Kosovë, por në vitin 1999, ai kishte dhënë një intervistë për të përjavshmen Vreme në të cilën ai shpjegoi se për luftën në Kosovë fjatorët kruesor janë serbët.

Leave a Comment