Si ta beni qe lavamani juaj te duket i ri dhe te shkelqej perseri pa harxhuar para?

Emri “çelik” e bën atë të duket sikur materiali është përgjithmonë i pastër. Nese ju ndodh ndonjehere te pekuleni mbi lavamanin tuaj, nga shkelqimi do tju duket sikur jeni perpara nje pasqyre.

Por edhe celiku ka nevojë për pastrim të rregullt,per shkak te njollave te ujit,sapunit dhe pikave te ushqimit. Për fat të mirë, ka disa pastrues të mëdhenj natyrorë për t’u përdorur si një alternativë. Njëri prej tyre eshte mielli.

Mielli nuk është diçka që normalisht mendohet si një “pastrues”. Por mund të ndihmoje ne heqjen e njollave te lavamanit Kjo për shkak se grimcat e vogla të miellit veprojnë si një gërryes i butë, duke pastruar të gjitha njollat ne siperfaqe.

Megjithatë, ka një proces qe duhet te ndiqni me kujdes. Së pari, fshij gjithë lavamanin me një llak të rregullt të kuzhinës. Uji i ngrohtë me sapun gjithashtu funksionon mirë. Ky hap ndihmon për të hequr qafe disa nga njollat sipërfaqësore, kështu që ju mund të përqendroheni në lustrim.

Pas kësaj, fshij lavamani plotësisht me nje peshqir te paster te thate. Dhe tani jeni gati për të hedhur miellin në lavamanin tuaj. Nëse nuk doni të përfundoni ne nje rremuje,mbajeni miellin larg ujit.
Pas hedhjes se miellit ,merrni një peshqir të pastër, të thatë, dhe filloni të fshini të gjithë lavamanin në një lëvizje rrethore. Kjo, e kombinuar me pastrimin e miellit, do t’i japë lavamanit tuaj një shkëlqim të bukur.
Ju mund të përdorni edhe një kruajtese gome qe është me të vërtetë e dobishme.

Ne fund te procesit perdorni vetëm një fshesë me korrent për të thithur të gjithë miellin menjëherë nga lavamani.

Leave a Comment