Pasanikët po ‘ngrijnë trurin’ e tyre për ta rikthyer përsëri në jetë pas 200 vjetësh!

Njerëzit e pasur janë të gatshëm të shpenzojnë shumë të mëdha parash për të ngrirë trurin e tyre pas vdekjes, me shpresën e rilindjes në të ardhmen.
Këta persona thuhet se paguajnë deri në 100 mijë dollarë për ruajtjen e trurit në temperatura shumë të ulëta në lëng.

Ky shërbim është duke u siguruar nga Alcor Life Extension Foundation me bazë në Arizona, shkruan RT.

Kompania udhëhiqet nga shkencëtari i lindur në Bristol, Doktor Max More dhe ekipi i tij prej tetë personash.

Alcor ka rreth 1,000 anëtarë që paguajnë, ku disa prej tyre paguajnë më shumë se 250,000 dollarë për ruajtjen e plotë të trupit në vend të ngrirjes vetëm të trurit. Ngrirja e trupit të plotë përfshin varjen me kokë poshtë në cilindra çeliku.

“Unë e di se shumë njerëz do të mendojnë se jam i çmendur, por pse të mos e provoni? Asgjë nuk humb dhe asgjë nuk fiton. Unë nuk kam fëmijë dhe nuk jam i martuar dhe në moshën time që nuk ka gjasa të ndryshojë “, tha një biznesmen në të 60-at, i cili kërkoi të identifikohej vetëm si” David “.

“Mendova të investoja pak para në këtë dhe mund të zgjohesha pas 200 apo 2000 vjet dhe të jem në gjendje të përjetoj një jetë krejt të re”, tha ai.

Kompania Alcor pret që kirurgët në të ardhmen të jenë në gjendje të rritin një trup të tërë rreth një truri të riparuar.

Megjithatë, largimi i një truri nga kafka përfshin dëme të pashmangshme, kështu që specialistët e lënë organin e mbrojtur brenda kokës gjatë ruajtjes.

Kompania fillon të veprojë vetëm kur vdekja e një klienti shpallet zyrtarisht. Teknikët e Alcor e paketojnë trupin në akull ndërsa bashkëngjisin një aparat për të bërë qarkullimin e gjakut. Pas kësaj, 16 medikamente të ndryshme administrohen për të mbrojtur qelizat nga kristalizimi.

Alcors thotë se aktualisht mban 149 pacientë të vdekur në objektin e saj, përfshirë legjendën e bejsbollit amerikan Ted Williams.

Kompania gjithashtu ka ruajtur Matheryn Naovaratpong, e cili vdiq në moshën dy vjeçare dhe u bë personi më i ri që i kristalizua.

Leave a Comment