Tensionohet Situatat Në Ballkan! Avionët Luftarak Rusë Zbresin Në Serbi

Agjencia amerikane e lajmeve Associated Press ka njoftua për marrjen e dy avionëve luftarakë mig – 29 rusë nga Forcat ajrore të Serbisë.
AP ka vlerësuar se pajisjet me armatim pjesë të cilit janë migët, mund të shtojnë tensionet në Ballkan.

Kjo agjencia lajmesh ka theksuar se Rusia ika ka dhënë pa pagesë Serbisë gjashtë avionë me defekte, dy nga të cilët pas remontit të gjithanshëm e të përgjithshëm, i janë dorëzuar Ushtrisë serbe.

Ndreqja e këtyre Serbisë do t’i kushtojë rreth 185 milionë euro.Serbia, e cila përsërit të jetë ushtarakisht neutrale, po bisedon me Rusin ë për t’u pajisur me armatime të tjera përfshirë edhe helikopterë transportues ofensivë të blinduar dhe sisteme të mbrojtjes kundërajrore, thekson AP.

Leave a Comment