Hiqen nga lista e veteranëve këta përfitues të pesnionit, zbulohen emrat

Ish kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa është rikthyer me një status në Facebook duke prekur temën e listave të veteranëve të luftës.

Sipas kreut të LDK-së, nuk bën që të ngatërrojmë adresat duke akuzuar kryeprokurorin dhe prokurorin sepse ata nuk i kanë fryrë listat.

“Të dashur miq,

Shteti i Kosovës duhet të gjejë rrugë për tejkalimin e deformimeve me listat e veteranëve dhe përfitimet e pamerituara të një pjese të tyre. Këtë problem e kemi diskutuar disa herë me përfaqësuesit e FMN-së sa isha Kryeministër i vendit, dhe ishim në një rrugë të gjejmë zgjidhje nga ekspertiza dhe përvoja e tyre ndërkombëtare. Si i tillë, ekzagjerimi i listave dhe numrit të veteranëve nuk duhet të jetë vetëm çështje e prokurorisë dhe gjyqësisë, edhe pse këto organe duhet të vazhdojnë pa presione ta bëjnë punën e tyre.

Gjeneza, mendoj se, qëndron te lëshimi me prapavijë klienteliste apo edhe nga interesa të tjera e dëshmive nga përgjegjësit e zonave për njerëz që nuk kanë qenë pjesë aktive e luftës. Prandaj duhet të sillemi racionalist, të mos ngatërrojmë adresat, sepse as Kryeprokurori dhe as ish prokurori i lëndë nuk i kanë fryrë listat. Shfryrja e listave duhet të ndodhë nga ata që i kanë fryrë dhe me Ligj të veçantë. Ndërkaq, keqpërdoruesit duhet të përgjigjen” shkruan Isa Mustafa.

Në anën tjetër nga një hetim i cili mund të bëhet së shpejti do të përgjysmohet numri i veteranëve si dhe do të largohen gjithë ata që u futën në listë pa qenë farë pjesë e luftës.

Leave a Comment