Ja sa emigrantë u punësuan në Gjermani për një vit

Të dhënat e javës së kaluar kishin treguar se kompanitë gjermane kanë arritur të tërheqin më shumë praktikantë për shkak të rritjes së kërkesave të azilkërkuesve nga Afganistani dhe Siria.

Shifrat do të bëhen pjesë e një debati të vazhdueshëm në Gjermani mbi ndikimin e vendimit të Merkelit në 2015-n për t’i hapur kufijtë për më se një milion emigrantë, shumica prej të cilëve refugjatë nga zonat e luftës në Irak, Siri dhe Afganistan.

Kritikët përfshijnë Alternativën për Gjermaninë, partinë e krahut të djathtë e cila thotë se arritjet e reja do të jenë barrë për ekonominë dhe sistemin e mirëqenies në Gjermani.

Por, kreu i zyrës gjermane të punës, thotë se nuk ka arsye për pesimizëm lidhur me aftësinë e vendit për tu përballur me numrat rekord të të ardhurve.

Numri i emigrantëve të punësuar nga tetë vendet me numrat më të mëdhenj të azilkërkuesve është rritur nga më se 100 mijë në 306 mijë në muajin maj, krahasuar me të njëjtin muaj të vitit paraprak, treguan të dhënat e fundit të zyrës së punës

Leave a Comment