Tradita e rrahjes së dhëndrit te shqiptarët, shikoni çfarë i bëjnë

Te shqiptarët, edhe pse më rrallë, në disa zona vazhdon të aplikohet tradita e goditjes së dhëndrit, para se ai të shkoi bashkë me nusen e tij në dhomën e tyre.
Kjo ndodhë në përfundim të dasmës, në momentin që quhet ‘kur hyn dhëndri’.

Në këtë moment, miqtë dhe të afërmit, është traditë që të godasin në shpinë me grushte dhëndrin.
Në disa raste, kjo traditë eskalon, pasi dikush godet më shumë se sa si për lojë.

Leave a Comment