Kafeja më e shtrenjtë në botë, prodhohet nga jashtëqitja e elefantit

Mbërrin Black Ivory, kafeja më e shtrenjtë në botë, që prodhohet falë jashtëqitjes së elefantëve. Një filxhan kafe arrin të kushtojë deri në 50$.

Bëhet fjalë për një pije shumë intensive në shije dhe më aromë të fortë, të paktën kështu dëshmon kush e ka shijuar.

Por si mund të realizohet kafeja nga elefantët? Në fakt, kafshët gjigande ushqehen më frutat e bimës se kafesë, por që gjatë procesit të tretjes, kokrrat e kafes mbeten të paprekura nga stomaku dhe kalimi në trup, duke i nxjerrë më pas të paprekura me jashtëqitjen. Sekreti qëndron tek lëngjet e stomakut, të cilat janë të përkryera tek kjo kafshë, pasi e prekin kokrrën e kafes, duke e ëmbëlsuar më tepër dhe pa dëmtuar cilësitë e tjera.

Kjo kafe është ende shumë e rrallë, pasi kostot e përpunimit janë të larta. Sot shërbehet ekskluzivisht në vetëm pak hotele me 5 yje në Maldive dhe Tailandë, me çmimin rreth 50-55 $ një filxhan.

Leave a Comment