Ditë të zeza për rivalët e Audi-së, shikoni ‘mrekullinë’ e re

Në një botë ku çdo koncept i ri i makinave elektrike duket të jetë i pajisur me sisteme autonome të vozitjes, Audi i ka bërë botës automobilistike një favor me krijimin e saj të fundit: njihuni me Audi PB18 e-tron.

Kjo makinë do të përdorë tre motorë elektrikë. Në pjesën e përparme ka një motor që prodhon 201 kuajfuqi, ndërsa dy motorë të tjerë fuqizojnë rrotat e pasme dhe prodhojne 604 kuajfuqi të tjera.

Në ngasje tipike, fuqia e kombinuar është 671 kuajfuqi dhe 612 cift rrotullues, por nëse shoferi është mjaft i guximshëm, fuqia maksimale me 764 kuajfuqi mund të godas tokën në një breshëri të shkurtër. Sipas raporteve, thuhet se shpejtësinë 0-100 km/orë e arrin për 2 sekonda.

Leave a Comment