Hani sa ma shumë kokoshka, zbulojeni pse

Kokoshka në vetvete është pa glutene, por gjithmonë kontrolloni etiketën në çdo pako kokoshkash nëse janë përgatitur me salcë apo natyrale, pa shtesa, nëse jeni duke shmangur glutenin.

Sasia e shëndetshme e kokoshkave është rreth 25-30g. Ndërsa kokoshka e thjeshtë mund të shijohet si një meze e lehtë me kalori, ku sasia është e rëndësishme për të mbajtur kaloritë në kontroll. Varietetet e shijeve shijohen më mirë si konsumim i rrallë dhe jo si pjesë e dietës tuaj të përditshme.

Mënyra më e shëndetshme për të shijuar kokoshka, është për ta bërë atë vetë në shtëpi duke përdorur kokrizat e misrit. Mbushni një tenxhere me kokriza mistri dhe mos shtoni asgjë, ose duke përdorur erëza të tilla si kanellë ose piper i kuq aromë.

Nëse blini kokoshka të para-përgatitura, aq më mirë është. Gjithmonë kontrolloni etiketën për të parë se çfarë ‘ janë shtuar. Kripërat e thjeshta ose varietetet e sheqerit zakonisht kanë më pak përbërës të shtuar sesa shije të tilla si karamele me gjalpë ose çokollatë.

Kokoshkat kanë fituar popullaritet gjatë viteve të fundit, pasi është një ushqim me pak kalori, por nëse ju shkoni në kinema, mbani parasysh se një kovë e madhe e kokoshkave të kripura përmban rreth 1,400 kalori dhe mbi 5g kripë!

Leave a Comment