Piu nga 6 litra ujë në ditë për një muaj rresht, ja si duket fytyra e saj sot (Foto)

Uji është jetësorë për trupin e njeriut që të funksionojë siç duhet. Pavarësisht nga fakti se konsumi i mjaftueshëm i ujit është vendimtar për çdo funksion brenda trupit tonë, në fakt vetëm pak njerëz marrin ujë të mjaftueshëm në baza ditore.
Sarah Smith është një grua 42 vjeçare nga Britania e Madhe. Kjo nënë e dy fëmijëve të rinj e kishte pranuar se ajo nuk po pinte 2 – 3 litra ujë, e rekomanduar në baza ditore. Ajo shpjegon se ajo kishte vuajtur nga dispepsi të varfër dhe të ngadaltë, si dhe nga dhimbje të rregullta të kokës, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo grua vizitoi profesionistët mjekësorë për të dy kushtet mjekësore dhe pas konsultimeve ajo vendosi të merrte parasysh këshillat që asaj u ishin dhënë: të dy mjekët e paralajmëruan atë se sa duhet të pijë më shumë ujë.

Ajo vendosi të dokumentonte dhe të fotografonte çdo ditë për atë që ndodhi gjatë eksperimentit të saj të imponuar. Përkatësisht, ajo filloi të pinte 3 litra ujë në ditë, në një periudhë prej një muaji. Synimi i saj ishte të shihte nëse do të kishte ndonjë përmirësim dhe nëse mund të ndiente përfitimet.

Pas javës së parë ajo vuri re ndryshime të rëndësishme: funksioni i saj i zorrës u përmirësua dhe urina e saj ishte pothuajse e qartë për shkak të faktit se uji ishte kulluar plotësisht nga veshkat e saj të cilat ishin dehidratuar dhe funksiononin keq.

Për më tepër, ajo kishte vërejtur rregullim të papritur të lëkurës, të cilat kanë ndodhur si rezultat i toksinave që po eliminohen nga trupi i saj. Ajo shpjegon se dhimbjet e saj të kokës ishin zhdukur plotësisht dhe së bashku me to, edhe ngurtësia e përbashkët që ndodhi menjëherë pasi u zgjua në mëngjes u përmirësua shumë. Ekspertët shpjegojnë se uji është vendimtar për lubrifikimin e nyjeve.

Gjatë javës së dytë ajo vuri re përmirësim të ndjeshëm në tonin e saj të lëkurës dhe ngjyrën e përgjithshme. Ajo kishte vënë re se stomaku i saj është dukshëm i butë dhe celuliti i shëmtuar ishte zhdukur! Kjo ishte java e dytë dhe ajo nuk kishte përjetuar ndonjë dhimbje koke.

Gjatë javës së tretë, Sarah kishte vënë re se rrudhat e saj sy dhe rrathët e zinj janë pothuajse plotësisht të zhdukur. Gjatë kësaj faze, ajo vuri në dukje se ajo po konsumonte më pak ushqim. Sarah thotë se ajo më parë kishte rënë në kurth shumë të zakonshëm të keqinterpretimit të sinjaleve nga stomaku i saj. Ajo zakonisht ndjehej e uritur, ndërkohë që në fakt kishte etje. Studimet kanë vërtetuar se edhe 37% e njerëzve ngatërrojnë sinjalet e etjes me sinjale urie. Zakoni i shëndetshëm i pirjes së ujit i kishte ndaluar të gjitha këto.