Fëmijët që hanë peshk lexojnë më mirë

Një hulumtim i ri thotë që fëmijët që hanë më shpesh peshk dhe vaj peshku mund të jenë lexues më të mirë se sa moshatarët e tyre, shkruan DailyMail.

Hulumtuesit zbuluan se aftësia e fëmijëve për të lexuar është përmirësuar dukshëm pas konsumimit të Omega 3.

Ekspertët thonë se gjetjet ritheksojnë rëndësinë e konsumimit të rregullt të acidit yndyror në dietat e fëmijëve, përmes vajit të peshkut, si peshkut salmon, peshkut tuna dhe sardeleve.