Shembja e digës zbuloi fshatin e lashtë turk, të përmbytur dekada më parë – bashkë me xhami dhe medrese (Foto)

Është zbuluar një fshat turk i përmbytur dekada më parë, pas shembjes së një pjese të digës, duke bërë që rënia e nivelit të ujit, të nxjerrë në sipërfaqe xhaminë e lashtë, medresenë, varret dhe një faltore.

Struktura e mahnitshme është gjetur në Diyarbakir të Turqisë, pasi diga Dicle është thyer dhe nuk e mbante masën ujore, transmeton Telegrafi.

Ky rezervuar gjigant i ndërtuar më 1997, i furnizonte me ujë të pijshëm afro një milion banorët e kësaj zone, që ndodhet në juglindje të Turqisë.

I hapur para më se 20 vitesh, diga përfshiu 78 shtëpitë e fshatit, përfshirë edhe objektet religjioze. Të reshurat e mëdha të javë së kaluar, e kanë rritur nivelin e ujit, duke bërë që të shemben strukturat mbajtëse.

Raportohet se para se në varre nuk ka trupa, pasi ata janë rivarrosur në një qytet në afërsi gjatë vitit 1995, por kanë mbetur vetëm pjesët mbuluese. /Telegrafi/