Ky qytet po ofron hotele, ushqim dhe marrje makinash me qira falas pas koronavirusit

Me shumicën e botës në izolim, industria e turizmit është goditur tej mase.
Derisa shtetet fillojnë të rihapen, disa vende ofrojnë zbritje për të inkurajuar vizitorët të kthehen, shkruan Metro.

Vendi i fundit për të ndjekur idenë e ofrimit të shërbimeve falas është qyteti i Cancún në Meksikë. Pika e nxehtë e pushuesve ka plazhe të gjata dhe zakonisht është e mbushur me vizitorë.
Meksika planifikon të rihapë turizmin në zonë nga 8 qershori dhe kjo iniciativë do të fillojë një javë më vonë në mbarë shtetin, më 15 qershor.

Sigurisht, FCO ende këshillon që të mos udhëtohet nga jashtë.
Gjithashtu, vendi do ofrojë hotele falas për dy netë, ushqim falas, bashkë me marrjen e veturave me qira.

Roberto Cintron, Presidenti i Shoqatës së Hoteleve në Cancun, Puerto Morelos dhe Isla Mujeres, deklaroi se kjo metodë po shfrytëzohet për rimëkëmbje të turizmit.

“Ideja është dizajnuar për të riaktivizuar pushimet në destinacionet tona pas krizës së shkaktuar nga Covid-19”.