E madhe! Mjeku: Është zbuluar kura e reumatizmës dhe ju nevojitet vetëm 1 gjethe fiku

Et hja reumatike (reumatizmale) është një sëm undje kr onike, me fillim akut dhe me përke qësime të përsëritura.

Sëm undja paraqitet 2 deri 3 javë pas inf eksionit ak ut në traktin e sipërm respirator të shka ktuar nga bak teri i quajtur, Streptokoku beta hemolitik i grupit A.

Ky inf eksion nuk është shk aku i drejtpërdrejtë i sëm undjes, por ai çon deri te formimi i antitrupave, të cilët pastaj e sul mojnë indin e vet organizmit, siç është indi i nyejve dhe muskuli i ze mrës.

Pra, sipas kësaj, themi se et hja reumatike ka patog jeneze autoimune.

Por, në vijim janë disa kura natyrale për et het reumatike, që mund të qetësojnë simptomat dhe të ndihmojnë në kur imin e tyre…

LËNGU I GJETEVE TË FIKUT

Gjethe e fikut, nëse kombinohen me alk ool, kthehen në një ila ç natyral që qetëson et het reumatizmale.

Për këtë il aç do t’ju nevojitet 750 ml alk ool etilik i rafinuar 90° dhe gjethe të fikut.

Menjëherë pasi të hiqni gjethet nga dega, kalojini në gri rës apo mikser ato dy herë rradhazi në mënyrë që të imtësohen plotësisht, pastaj hidhini në alk ool.

Hidheni tërë përmbajtjen në një shishe qelqi të errët 1 L.

Sasia e gjetheve duhet të jetë e mjaftueshme, në mënyrë që të mbushni shishen 1 L.

Mbylleni shishen mirë me një tapë.

Lëreni përzjerjen e alk oolit dhe të gjetheve të fikut që të marinohen së bashku për 14 ditët në vijim dhe pas kësaj kohe, filtroni përmbajtjen.

Përdorni përzierjen në zonat që dë mtohen, për shkak të et heve reumatike.

Vetëm duhet t’i lyeni me këtë përzierje, por mos e fshini derisa të përthithet e thahet vetë.

As mos e shpëlani.

Është me të vërtetë e rëndësishme, që pas gri rjes së gjetheve të fiqve, të lani gr irësin me ujë të rrjedhshëm për 15 minuta dhe gjithashtu t’i lani duart mirë me një sapun natyral.

KURA ME RREPË

Shumë e thjeshtë për t’u përgatitur. Hidhni përbërësit e mëposhtëm në një shishe 1,5 L:

1 dhe ½ filxhan rrepë të grirë, 1 filxhan me vaj luledielli të ftohtë dhe mbushni pjesën tjetër të shishes me vajguri.

Lini të ulen për 10 ditë në temperaturën e dhomës, por sigurohuni që ta tundni shishen 3-4 herë në ditë.

Hiqni përmbajtjen e marre dhe përdoreni këtë ilaç për të masazhuar zonat e d himbshme të shka ktuara nga et het reu matike.

Jini këmbëngulës dhe rezultatet do të shfaqen së shpejti.

Merrni il açet e et heve nga zgjoi i bletës

Më poshtë janë disa kura të dobishme për et het reumatike që përdorin përbërësit më të mirë nga mrekullite e natyrës: produktet e bletëve.

1 Para 3 vakteve kryesore të ditës, pini një gotë me ujë në të cilën shtoni 3 lugë gjelle të uthullës së mollës dhe një lugë çaji mjaltë të papërpunuar natyror, për një shije të ëmbël.

Pijeni ngadalë, për 15 minuta dhe pastaj jeni gati për të ngrënë.

2 Pas 3 vakteve kryesore te ngrënies në ditë, merrni një përzierje prej 30 pika me tretësirë ​​propolis dhe thjesht 40 pika uji në temperaturën e dhomës.

3 Gjatë natës, fërkoni artikulacionin e lë nduar, shpinën dhe qafën me një krem ​​të thjeshtë të përzierjes me: tretesirë propolis dhe pastaj një krem ​​të bazuar në ekstraktin e butë të propolisit.

Do të përjetoni lehtësim të menjëhershëm të d himbjeve

Bëni banjo me lëvore shelgu

Përveç recetave të mësipërme natyrale, mund të realizoni edhe një banjë me lëvoret e shelgut.

Koha më e mirë për ta përdorur në fakt është pranvera, sepse janë të njomët dhe të freskët, kështu kanë më shumë vlera ku ruese.

Por edhe kur lëvoret e shelgut janë këputur në pranverë dhe janë tha rë, mund të përdoren sërish.

Ju mund të bëni banja me lëvore shelgu, pasi më parë këto lëvore kanë ndenjur për disa minuta në ujë.

Ose, mund të flini mbi lëovoret e shelgut, thjesht duke i mbuluar me ndonjë copë pëlhure, ose nëse mund ta duroni, flini direkt mbi ato lëvore.

Kura për et het reumatike me hardhinë e zezë/të e gër

Ka disa emra në dialekt për këtë bimë dhe mbase ju mund ta njihni si: Vula e Zonjës,

Rrënja e Virg jëreshës, Rrushi i Dj allit, Hardhia e ze zë apo Hardhia e Eg ër, por emrin shkencor e ka: (Tamus communis, Dioscorea communis).

Gjendet kudo nëpër Shqipëri, sidomos afër përrenjve, apo ndonjë vije uji.

1 Gri ni rrënjën e bimës në një mikser të mirë dhe vendoseni në një shishe plastike prej 1 litërsh.

2 Hidhni alk ool të mbushni shishen.

3 Lëreni të marinohet për 10-15 ditë, duke e shk undur disa herë në ditë.

Përdoreni këtë il aç për të lyer zonat e d himbshme 2-3 herë në ditë, sjell qe tësim të shpejtë.

Tretësira me rrodhe që mund ta bëni nga duart tuaja

Masazhoni nyjet tuaja të d himbshme çdo natë, me një tretësire që mund të bëni në shtëpi, duke ndjekur këtë recetë:

Hidhni 20 gr të rrënjës se rrodheve në një kavanoz të vogël, me një kapak të ngushtë.

Hidhni siper 100 ml alk ol etilik 70° mbi rrënjët dhe tundeni çdo ditë.

Pas 8-10 ditësh është gati për përdorim.

Rekomandohet që të përgatisni një sasi më të madhe tretesire në të njëjtën kohë, duke përdorur 50-100 gr rrënjë rrodhe dhe 250-500 ml alk ol.

Rezultatet e para do të shfaqen pas vetëm një jave.