Nëna vendosi nje bluze me uthull ne lavaman e saj. Por kur e shikon pas nje ore ajo mrekullohet

Edhe rubineti i ri i lavamanit mund të duket i vjetër kur është i mbuluar me njolla të ujit. Por ato mund të jenë aq të vështira për t’u hequr nga sipërfaqet, sidomos kromi ose argjendi i rubinetit ne lavamanin tuaj ne kuzhine. Nëse jeni si shumica e njerëzve, ka shumë të ngjarë që të keni ujë të fortë në shtëpinë tuaj, përveç nëse keni një zbutës uji që ndihmon për të hequr të gjitha mineralet e forta nga uji juaj. Arsyeja që quhet “ujë i fortë”, është për shkak se ka një përmbajtje të lartë mineralesh, ndërsa “uji i butë” nuk i ka këto elementë të fortë.

Njollat ​​e ujit shkaktohen nga kalciumi që është lënë prapa pasi uji të zhduket. Ju mund të provoni dhe parandaloni këto njolla të rënda të ujit duke tharë spote të ujin nga rubineti juaj, kështu që ata nuk kanë shans të avullojnë. Por në qoftë se ju keni njolla në lavaman tuaj, atëherë ju do të duhet të mësoni se si t’i largojë ata me lehtësi.

Pastruesi më i mirë i lavamanit të kuzhinës është në të vërtetë uthulla e bardhë, veçanërisht për heqjen e njollave të vështira të ujit. Përdorni të njëjtin lloj uthull të bardhë të distiluar që do të përdorni për rroba. Ju mund të provoni pak uthull në rubinetin tuaj, vetëm për të parë se si reagon ndaj metalit.

Merrni pak uthull dhe mbushni një tas, pastaj merrni një leckë ose peshqir që është aq e madhe sa të mbuloni rubinetin tuaj dhe njomeni atë në uthull në tas. Sigurohuni që peshqiri të jetë i ngopur me uthull dhe pastaj të mbështillni rreth rubinetit, veçanërisht në pjesën e poshtme të rubinetit ku grumbullohen depozitat e ujit të pijshëm.

Lëreni aty për të paktën një orë ose gjate natës. Uthulla do të shpërbëjë gelqerizimin. Uthull në të vërtetë do të shkatërrojë mineralet pasi është shumë acide. Hiqni peshqirin me uthull dhe pastaj pastrojeni vendin.

Përdorni një sfungjer më të butë për të pastruar çdo pjesë dhe mund të përdorni edhe një furçë dhëmbësh të vjetër për të hyrë në cepa. Ju mund të përsërisni njomje nëse ka ende njolla të forta të ujit në rubinet.

Kur jeni i kënaqur me rezultatet, vetëm shpërlani zonën me ujë dhe pastaj thani me një leckë të pastër dhe të thatë.

Kjo është më e mirë e lavamanit të kuzhinës më të pastër për njollat ​​e forta të ujit, dhe kjo e bën punën e gjetjes së njollave të ujit shumë më lehtë. Plus, ju nuk duhet të përdorni të gjitha pastruesit kimikë të ashpër që njerëzit zakonisht përdorin për një punë si kjo. Ju mund të përdorni pastrues jo toksikë për të pastruar lavamanin dhe shumë gjëra të tjera në shtëpinë tuaj.

Për të pastruaranet e lavamanit, mund të përdorni sode buke si një pastrues pluhuri për të hequr qafe çdo mbetje dhe për të pastruar grimcat e ushqimit gjithashtu. Shtoni një sasi të mirë sode buke, rreth 1/4 e një filxhan sode buke në fund të lavamanit dhe pastaj shtoni ujë të mjaftueshëm për të bërë një paste. Pastaj pastroni me një sfungjer dhe shpëlani me ujë të ngrohtë.