Ky është i moshuari nga Kosova që ende mbath kuaj (Video)

Zejet në Kosovë janë ç’do ditë e në zhdukje për arsye të zhvillimeve të ndryshme, por një nga zejet që ende po i mbijeton kohës është zeja e nalbanit që ende e mban gjallë Maksut Veseli nga Gjilani, shkruan Republika Online.

Mbathja e kuajve apo siç njihet nalbani në të kaluaren ka qenë me aktuale dhe se ne kemi filluar punën në mengjes e kemi punuar deri në orët e vona ndërsa sot dita e dites është në zhdukje thotë Maksut Veseli i cili e ka trashëguar që zejen dhe që merren si familje që 100 vjet të cilën e ka tashëguar edhe djali i Maksutit.

Punën që bëjë nuk janë edhe pa lëndime të cilat i tregon edhe Maksuti se ska vend në trup që nuk ka marrë goditje nga kali, shkruan Republika Online.

Për më shumë ndiqeni videon: