A do të lejohet që Hysni Gucati të vijë në Kosovë për varrimin e të atit? Flasin nga Specialja

Nesër në Marinë të Skenderajt do të varroset babai i Hysni Gucatit, Avdullah Gucati, i cili vdiq sot.

Megjithatë, nuk dihet nëse i biri i tij, Hysniu, që ditë më parë u dënua nga Dhomat e Specializuara të Kosovës me seli në Hagë, do të vijë në këtë ceremoni mortore.

Nga Gjykata Speciale, as nuk e kanë pohuar e as mohuar një mundësi të tillë, duke thënë se për një gjë të tillë do të vendosë paneli.

“Siç mund ta dini, z. Gucati ishte në Kosovë dy javë më parë për një vizitë mbi bazën e arsyeve bindëse humanitare. Kuadri ligjor i Dhomave të Specializuara lejon personat e paraburgosur t’i bëjnë kërkesa panelit kompetent kur ka arsye bindëse humanitare. Paneli do të vendosë për çdo kërkesë të tillë”, thuhet në përgjigjen e Speciales për Klan Kosova.

Hysni Gucati ishte në Kosovë më 12 maj, pasi babai i tij ishte në gjendje të rëndë shëndetësore dhe e vizitoi atë në spital.

Më 18 maj të këtij viti, Hysni Gucati dhe Nasim Haradinaj u dënuan me nga 4 vjet e gjysmë burgim për pengim të personave zyrtarë në kryerjen e veprimeve zyrtare nëpërmjet kërcënimit të rëndë dhe frikësimit, si dhe shkelje të fshehtësisë së procedurës nëpërmjet zbulimit të paautorizuar të informacionit të fshehtë të nxjerrë në procedura zyrtare dhe zbulimit të paautorizuar të identitetit dhe të dhënave personale të dëshmitarëve të mbrojtur.

(Visited 81 times, 1 visits today)