Këta njerëz nuk duhet të hanë patate, një organ mund ta rrezikojnë shumë

Saharoza (sheqeri i zakonshëm i tryezës) është një molekulë disakaridesh (dy sheqerna) e përbërë nga një molekulë glukoze dhe një molekulë fruktoze të lidhura së bashkuPatatet janë një ushqim që kanë një indeks të lartë glikemie. Ushqimet me indeks të lartë glikemie nxisin shtimin në peshë dhe rrisin nivelet e glukozës në gjak, transmeton Telegrafi.Patatet … Read more

Gazeta ameríkane, për shqíptarët më 1904: Popυllí më físník, racë e bardhë e gjakυt më të pastër

Gazeta ameríkane “The Seattle Star”, më 29 príll 1904, boton artíkυllín “Shqíptarët, një racë e panjohυr; míq dhe armíq të tυrqve!” ( orígj: Albaníans, strange race; fríend and foe of the tυrks). Artíkυllí flet me nota vërtetë pozítíve e objektíve për shqíptarët, dυke υa vlerësυar atyre më së shυmtí vírtytet për të cílat ata në … Read more

Dokumenti ofi.cial nga shteti Gj.erman: Koha kur Shqiperia i jepte “ borxhe” edhe Gjermanisë

Raportet shqiptaro-gjermane ne vitet 1943-1944 kur terr.itor.et shqiptare ishin okupuar nga us.htria naz.iste perbejne nje fushe e cila duhet rishikuar. Kjo per shkak se pavaresisht situates se krijuar midis koma.ndes gjermane dhe Komitetit te Perkohshem Ekzekutiv ekzistonte nje raport i “cud.itshem”. Komanda ne fjale i kishte lene “qeverise” shqiptare dore te lire ne shume drejtime. … Read more

Turqia thyen rekordin e prodhimit të arit këtë vit, ky është fitmi maramendes (VIDEO)

Turqia Thyen Rekordin Në Prodhimin E Arit Këtë Vit, Duke Prodhuar Rreth….(VIDEO) Koza Altın kontribuoi me 2.95 miliardë lira turke ose rreth 250 milionë dollarë në ekonominë turke duke prodhuar rreth 4,115 kilogramë ar në vitin 2021 në objektin e saj në Izmir, njoftoi të premten menaxheri i kompanisë Serdar Volkan. Operacionet në objektin, i … Read more

Profesoresha Greke!: Gjuha Shqipe Tek Ne Ishte Gjuhë Zyrtare! U Jep Ieksion Arvanitasve Në Greqì

Një moment interesant është hapja e shkollave greqisht për fëmijët arvanitas në ishullin e Specës, ku një prej mësuesve shkruan se “ndërkohë që po u mësoja greqisht, fëmijët po më mësonin shqip”… Maria Efthimiou, një profesore e historisë në universitetin e Athinës, e vlerësuar me çmim nderi nga presidenca greke, por e angazhuar gjithashtu në … Read more

Sa e kanë rrogën shqiptarët në Zvicër? – Mësojeni tani

Një statistikë, i përgatitur nga Zyra Federale e Statistikave të Zvicrës, tregon se sa fitojnë mesatarisht njerëzit në profesionet kryesore, ë dhënat tregojnë një ndryshim të madh midis mesatareve në profesione të ndryshme në Zvicër. Rreth një në dhjetë banorë zviceranë konsiderohen si ‘paga të ulëta’, që do të thotë se ata marrin në shtëpi … Read more