E Pa.Besueshme/ Shikoni Se Si Kishte Ngrir Kjo Kafsh Por Ajo U Kthye Perseri Ne Jet Dhe..(VIDEO)

A keni menduar ndonjëherë se si disa kafshë janë në gjendje t’u mbijetojnë temperaturave të ulëta pa ngordhur? Në fund të fundit ato nuk munden thjeshtë të veshin një triko më të ngrohtë ose të ngrenë temperaturat e ambientit ku ndodhen.

Megjithëse nuk është vëzhguar përtej planetit tonë, jeta në tokë është me siguri elastike dhe disa nga shembujt më mbresëlënës të qëndrueshmërisë së jetës ndodhin në pole, ku kafshët jetojnë në toka të ngrira. Është magjepsëse mënyra se si krijesat përshtaten edhe me rrethanat më të vështira të natyrës. Disa kafshë kanë zhvilluar përshtatje që sfidojnë vdekjen për të mbijetuar në muajt e ftohtë të dimrit.

(Visited 369 times, 1 visits today)