Gazetari Anglez Futet Brenda Shtëpisë Së Enver Hoxhës, I I Ikën Truri Nga Ajo Që Sheh (Foto)

Ajo është një nga objektet që të tërheq më shumë vëmendjen në Tiranë. Edhe pse u bënë shumë vite që ish-diktatori nuk jeton, shtëpia e tij është mbajtur si e re. Gazetari Shaun Walker i “The Gua.rdian” ka vizituar vilën ku jetonte dikt.atori Enver Hoxha.

Përmes disa postimeve në rrjetet sociale, Ëalker shprehet se vendi ku jetoi për rreth 10 vitet e fundit të jetës së tij diktatori Hoxha, i kishte lënë një përshtypje të veçantë pavarësisht se ishte i fr i.kshëm. “Sot kam bërë një vizitë në vilën e Enver Hoxhës në Tiranë, ku diktatori ka jetuar nga viti 1975 deri në v de kjen e tij në vitin 1985. Vend i mrek.ullueshëm, edhe pse i frikshëm për tu vizituar. Është e mb yllur për publikun dhe shumë më tepër se sa ishte kur ai vd iq”, shkruan gazetari i “The Guardian”. Ndërkohë ai ka postuar edhe disa fotografi nga brenda shtëpisë së Hoxhës të cilat I përshkruan si mjaft komode për periudhën që bëhet fjalë.

Zonat e jetesës janë mjaft funksionale, të bëra me më të mirën që Shqipëria kishte për të ofruar në aspektin e mobiljeve dhe aksesorëve. Copa të ndryshme të artit socialist realist në mure Kjo është tavolina ku Hoxha shkroi disa nga librat e tij (!).

(Visited 145 times, 1 visits today)