GjeneraIi Serb qe kecrenoi Kosoven merr g0ditjen e madhe nga NATO dhe SH.B.A

Serbia nuk po i ndal kër cënimet ush tarake ndaj Kosovës. Dy ditë më parë, kryeshefi i shtabit të përgjithshëm të Us htrisë së Serbisë, gjen erali Mil an Moj siloviç, ka thënë se nëse us htria e Kosovës shkon në veri të vendit pa pëlqimin e KFOR-it, do të ndërhyjë ush tria serbe, transmeton gazeta ditore.

Sipas tij, në veri nuk përjashtohen ak sionet e Fo rcave të Sig urisë së Kosov ës, duke shtuar se “Us htria e Serbisë do të reagojë në përpjekje të këtilla”.Këto kë rcënime, ish-kryenegociatorja e Kosovës në dialogun me Serbinë Edita Tahiri, i sheh si vazhdim i ar matosjes së Serbisë nga Rusia.

Duke folur për gazetën “Bota sot”, Tahiri ka thënë se Rusia po tenton të pengojë zgjerimin e NATO-s në Ukrainë dhe vende tjera.“Këto kë rcënime janë në vazhdën e a rmatosjes së Serbisë nga Rusia dhe janë të koordinuara me Rusinë, e cila po tenton të pengojë zgjerimin e NATO-s në Ukrainë e vende tjera përreth. Madje sot Rusia ka kërkuar largimin e NATO-s nga Bullgaria dhe Rumunia”, është shprehur Edita Tahiri. /newsmedia

(Visited 11 times, 1 visits today)