Kjo ishte deklarata e Thaçit në vitin 2001 që dridhi faktorin ndërkombëtar

Hashim Thaçi, në kohën kur ishte lider i opozitës në vitin 2001, në një debat televiziv kishte akuzuar faktorin ndërkombëtar për çështjen e Mitrovicës.

Thaçi kishte thënë se autoritet në Kosovë nuk kanë pushtet ekzekutiv.

“Sikur ne të qeverisnim si kosovarë, unë e di se problemi i Mitrovicës nuk do të ishte sot problem, dhe do të ishte zgjidhur para një viti”, kishte thënë Thaçi në një debat televiziv në vitin 2001, ku të pranishëm kanë qenë edhe ish-presidenti Ibrahim Rugova dhe ish-kryeadministratori i OKB-së, Bernard Kushner.

(Visited 314 times, 1 visits today)