Ku është më së miri të uleni në aeroplan?

Pasagjerët që duan të shmangin shqetësimet gjatë turbulencave në aeroplan, duhet të rezervojnë një biletë në mes të avionit, këshillojnë ekspertët.

Turbulencat në aeroplan nuk janë të këndshme, sidomos për ata që kanë frikë nga fluturimi.

Megjithatë, pasagjerët nuk dridhen në mënyrë të barabartë në të gjitha pjesët e avionit, kështu që ekspertët kanë këshilluar ku është më mirë për t’u ulur që t’i ndjejnë më pak turbulencat.

“Në fakt, lëvizjet më pak ndjehen në mes të avionit”, shpjegon profesori Andreas nga Instituti Shtrohmaer për Aerodinamikën në Universitetin e Shtutgartit, përcjell albinfo.ch.

Dridhje ka më së paku në vendet ku krahët janë të ngjitur në trupin e aeroplanit dhe pasagjerët të vendosur në mes të avionit kanë ndjenjën më të vogël se ka turbulenca.

Nga ana tjetër, shumica ndjejnë turbulencat në bishtin e avionit.

Ulja në bishtin e avionit është më pak e dëshirueshme gjatë fluturimit.

“Kur avioni ngritet, pasagjerët në fund do të ndjehen sikur po bien në një ashensor”, thotë Shtrohmaer.

Por, shtohet edhe pyetja kur ju jeni ulur në mes të avionit në qoftë se është më e mirë për të qenë afër dritares?

Për ata që kanë frikë të fluturimit, shpesh është më mirë për t’u ulur afër dritares, për të parë në horizont, e cila mund të lehtësojë ankthin, sepse sytë gjithashtu kanë një pikë në distancë.

Prandaj, për ata që kanë frikë dhe ankth gjatë fluturimit ulja afër një dritareje në mes të avionit është zgjidhja më e mirë.

(Visited 1 times, 1 visits today)