Nagavci thotë se për vitin e ardhshëm, 2.209 mësimdhënës janë tepër

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, ka thënë se vitin e ardhshëm 2 mijë e 9 mësimdhënës do të jenë më tepër.

Këtë llogaritje Nagavci e ka bërë përmes formulës ekzistuese ku llogaritet numri i nxënëseve.

“Kemi thënë që të gjithë ata që duan të marrin pagë shtesë, duhet ta bëjnë në bazë meritore. Ne kemi ndërmarrë një varg vendimesh edhe për arsimin e lartë. Ne jemi duke e rregulluar në mënyrë shumë sistematike dhe profesionale”, ka thënë Nagavci gjatë një interviste në ‘Java me Rronin’, të mërkurën.

Ajo ka folur edhe për grevën, duke thënë se e synon ta prishë imazhin e Qeverisë Kurti dhe pengojë punën.

Ka kërkuar nga mësimdhënësit që t’i kthehen punës, pasi e drejta e shkollimit të fëmijëve është e garantuar.

(Visited 34 times, 1 visits today)